Auto import is geen sinecure.

Er komt meer bij te kijken dan alleen auto kijken, kopen en naar Nederland halen.

  1. Het is belangrijk de auto goed te bekijken en te controleren op (eerdere) schades en of er goed onderhoud is gepleegd.
  2. Controle van het buitenlands kenteken op echtheid, meest recente uitgifte en compleetheid.
  3. Controle of daadwerkelijk alle eigenschappen van de auto er op zitten, bijvoorbeeld ABS, ESP, type automaat, bak enz.
  4. Schade of beschadiging? Er is natuurlijk een verschil tussen een beschadiging die verholpen is of een serieuze schade. Het eerste is geen probleem als het goed gerepareerd is, het tweede wil je waarschijnlijk niet.
  5. Bij import zal in de meeste gevallen BPM betaald moeten worden. De hoogte hiervan wordt bepaald door de CO2 uitstoot per gereden km. Des te hoger de CO2-waarde, des te hoger de te betalen BPM. Soms worden er in advertenties te lage CO2-waarden vermeld en kom je, als je daarvan uitgaat bij import, van een koude kermis thuis.
  6. De (voorlopige) BPM-berekening kan ik geheel verzorgen.
  7. Garantie is afhankelijk van welke dienst u gebruik maakt: alleen import, transport en Nederlands kenteken of sleutelklare verkoop eventueel met inruil. In het eerste geval is garantie tegen meerprijs, in het tweede geval is de garantie inclusief.

Auto Import

Auto van der Heide heeft 22 jaar ervaring met import van personenauto's en bestelwagens, hoofdzakelijk uit Duitsland en Belgiƫ.

Belangrijk bij import is de kennis van de verschillende markten. Denk aan verschillende uitvoeringen van auto's, ook wanneer ze ogenschijnlijk op het eerste gezicht hetzelfde lijken.

Het ontbreken van deze kennis kan (grote) financiƫle gevolgen hebben op de BPM en tot duizenden euro's meer kosten.

Grijs kenteken

In de regelgeving omtrent "grijs kenteken" zijn de verschillen zeer groot. Een voorbeeld is dat een grijskenteken auto (LKW) in Duitsland aan lang niet zoveel eisen hoeft te voldoen als in Nederland. Een gevolg is dat het voertuig in Nederland als geel kenteken wordt gezien en dat er daarom BPM verschuldigd is en meer wegenbelasting betaald moet worden.